Leestijd: < 1 minuut

Stel je constateert binnen een bedrijf een misstand. Wat moet je dan doen?

Als klokkenluider stel je misstanden in een bedrijf of organisatie aan de kaak. Werkgevers met vijftig werknemers of meer zijn verplicht een procedure te hebben voor het melden van een (vermoeden van een) misstand. De werkgever onderzoekt de misstand en neemt, indien nodig, maatregelen.

Wetgeving

Sinds 2019 is er een Europese richtlijn die klokkenluiders beter beschermt. De regering is bezig om de Nederlandse Wet Huis voor klokkenluiders te vervangen door de Wet bescherming klokkenluiders. Naar alle verwachting gaat de wetswijziging eind 2021 in en dient een bedrijf compliant te zijn met deze wetgeving. 

 Actie:

Laat ons een klokkenluidersprocedure opstellen voor jouw bedrijf voor EUR 250,- excl. BTW. Neem via onderstaande gegevens contact met ons op. 

Contact

Neem gerust contact met ons op voor eventuele vragen. Onze juristen hebben veel ervaring op het gebied van compliance of het opstellen van procedures en de advisering daarin. Wij helpen graag en zijn te bereiken via info@ondernemingsjuristen.nl of via telefoonnummer 035-2057340.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *